Charlotte Rowe kertjei

Charlotte Rowe az egyik kedvenc kerttervezőm. Mesterien bánik a színekkel, formákkal, anyagokkal. Kertjeinél tökéletes az összhang. Az aprócska angol sorházi hátsókerteknél erre különösen nagy szükség van. A szükségből erényt kovácsol, így pár nm-en is remekműveket alkot.

Remekül kapcsolja össze a külső és belső tereket, így a lakás és kert szerves egységet alkot, kölcsönösen kiegészíti egymást.

Munkáinál szintén tökéletes az összhang az élő és élettelen alkotóelemek, az épített elemek és kiegészítők között, mind formailag, mind színekben. Egy-egy markáns színes fal színvilága visszaköszön a virágokon, kerti mécsesen, kerti párnán. A szigorú minimalista alaprajzok geometriáját remekül ellensúlyozza a buja növényzet.

A művésznő nem riad vissza a különleges hatásoktól: az üveg támfalak, díszmedencék remekül kiegészítik egymást, a reflektív felületek különleges hatással bírnak. Mindezt tovább fokozza az esti megvilágítás.

A kertek esti képe sokszor még a nappalinál is izgalmasabb. Az kivilágított díszmedence, csobogó szinte ragyogni látszik, egy-egy különleges növény szépségét kiemeli az alulról történő megvilágítás. A képet tovább finomítja a kandallóban ropogó tűz, kerti mécses.

Kertjei trendiek, ugyanakkor, barátságosak, családiasak.

Charlotte Rowe kertjei a KERTdesign-on:
Tetőkert Londonból
Kert a kandallónál

fotók: clivenichols.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook Like Button for Dummies