Folyóparti luxusvilla az USA-ból

Minimalista kert egy folyóra néző villából. A telekről csodálatos panoráma nyílik a Connecticut folyóra, ezt az építészek igyekeztek maximálisan kihasználni, a helyiségeket a folyó felé nyitni. A kert is ezt a látványtengelyt folytatja.

Az épület előterében úszómedence található, szintén a folyóra néző napozóterasszal. A kert intim, ugyanakkor a kilátás felé nyit. A természetes és mesterséges elemek kontrasztja, egyensúlya és párbeszéde a kert. A kert anyaghasználata az épületére rímel, hangsúlyosak a halványszürke finombeton felületek. Ebből készültek lépcsők, járólapok, támfalak, ülőfalak, kerítéselemek. 
Elmosódik a határ az épület és kert között, a kert folyamatos átmenetet képez a belső terek és a környező táj között. A finombeton tömbökkel markáns kontrasztot alkotnak a kertben szoborszerűen megjelenő terméskő tömbök, melyek az építkezéskor kerültek felszínre. 
A geometrikus jelleget tovább fokozzák az architektonikus hatású díszfüvek. A szintén finombetonból készült kerti kandalló mellett a hűvösebb éjszakákon is csodálhatjuk a folyó menti panorámát.

fotók: houzz.comhkw-p.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook Like Button for Dummies