Hűsítő Californiából

Mára egy apró hétvégi ház kertjét hoztam a kedvelt szörfparadicsom: a kaliforniai Santa Cruz (USA) közvetlen közeléből. Bár a házból gyönyörű kilátás nyílik a Csendes-óceán hullámaira, ez ugyanakkor hűvös, párás szeleket is hoz magával, ami ellen védekezni kell. Az apró kert (kb. 420nm) átgondolt design-t követelt. 
Az épület bejáratát a kerti kapuval a kikötői stégekre emlékeztető, a terepszint fölé emelt, tört vonalú trópusi fa (ipe) járda köti össze. Ezt öleli körül félkörívben, a kert karakterét adó hajlított corten acél lemez, ami intimitást, ugyanakkor szélvédelmet is biztosít. A térelválasztó előterében, a centrumból kissé kimozdítva található tűzrakó szintén corten acélból készül, mint ahogy a kertbe levezető íves fémlépcső is. 
A növényválasztásnál is a fő szempont az egyszerűség volt. A térelválasztó tövébe a szomszédos tengerparti föveny fajaira emlékeztető vonalas megjelenésű sások kerültek, melyek textúrát adnak a térelválasztónak. A sötétzöld levelek jól mutatnak a rozsdavörös árnyalatok hátterével. A terasz halványkék terméskő burkolatában az égbolt és az óceán színvilága köszön vissza.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook Like Button for Dummies