Kert a kandallónál

Az aprócska, hűvös városi kert legmarkánsabb eleme egy kerti kandalló, a kert is e köré szerveződik. Az intim hangulatú kertet markáns alaprajzi struktúra jellemzi. A kis térben minden négyzetmétert ki akartak használni, így a növényzet főként a kerítés melletti kiemelt kazettákban kapott helyet. A kazettákból felfutó növényzet vizuálisan tovább növeli a teret. További cél volt, hogy a kert az év minél hosszabb időszakában használható legyen, ezért esett a választás a kerti kandallóra, mely amellett, hogy meleget ad, határozott karaktert ad a kertnek.

 

Az egységes anyaghasználat, az egységesen vakolt fal fogja egybe a kertet, mellyel színben harmonizál a világos krémszínű mészkő burkolat, cédrusfa betéttel. Az épülethez kapcsolódik egy fából készült polcos szekrény mészkő munkalappal, ez megkönnyíti a kerti tárolást, kerti sütést, főzést. 

A gondosan megtervezett kerti világítás az egyik kulcsfontosságú eleme a kertnek. Az alulról jövő súrló fény megvilágítja, ugyanakkor kiemeli a kerítést és a tövében elhelyezett növényeket, az épített elemek tövébe a burkolatba rejtett spotlámpák kiemelik az épített elemeket. 
A képet a lampionok, mécsesek, gyertyatartók teszik teljessé. Ez a kert jó példa arra, hogy egy jól megtervezett és kialakított kertben a gondosan megválasztott kiegészítők teszik fel az i-re a pontot, további színt, karaktert adnak a kertnek.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook Like Button for Dummies