KERTI PAD + CSOBOGÓ: Hocker Design Group – Buena Vista

A víz témakörénél maradva bemutatom a Hocker Design Group egy újabb alkotását. Ez a parányi kert jó példa arra, hogy kis térben is lehet magas művészi kvalitást elérni.

A kert leglátványosabb része egy mészkő pad, mely egyben a kerti csobogó is. Itt is látszik, hogy egy kisméretű kertben elég egy látványos elem, ami meghatározza az egész kert karakterét.

A kert eleganciáját a letisztult anyaghasználat adja. Hangsúlyos szerepet kap a kertben a rozsdamentes acél. A térfalat rozsdamentes pálcák alkotják, lábazat nélkül. A pálcák biztos határt szabnak, ugyanakkor szabad rálátást adnak a környező növényzetre, növelve ezzel a térérzetet a kertben.

A burkolatot fa és rozsdamentes acélrács alkotja. A lécek hosszanti sávjai és a rácsok sávjai szabályos ritmust alkotnak. Mivel minden járófelületre szükség van, így a kőrisfát is rozsdamentes acél faveremrács veszi körül, a lecsorgó vizet összegyűjtő drain-t is ugyanez a rács fedi.
Szemet gyönyörködtető az ismétlés, ahogy egy-egy elem más-és más formában visszatér. A kerítés lábánál található kövekre rímel a pad monotonitását oldó kavicssáv.
(Buena Vista, Dallas, Texas, 2009.)
fotók: hockerdesign.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook Like Button for Dummies