Kerti terasz

A kerti terasz nagyon fontos élettér. Átmeneti teret képez a lakásunk és a kert többi része között. Kiterjeszthetjük lakásunk funkcióit: a teraszon helyet kaphat kerti nappali, konyha, étkező, úszómedence is. Ügyeljünk arra, hogy kerüljük a zsúfoltságot! A terasznak válasszuk a funkcióknak megfelelő méretet.

Vegyük figyelembe a tájolást! A déli fekvésű teraszokon kellemes lehet a napsütés, a túlzott napfény ellen azonban árnyékolni szükséges. A keleti tájolású teraszok a reggeli órákban, a nyugati tájolásúak a délutáni órákban a legkellemesebbek.

Előnyös, ha a teraszburkolatot összehangoljuk a berendezéssel. Igazán kedvező látványt nyújt, ha a terasz, a kerti lépcső és a beépített kerti pad, virágtartó is azonos burkolattal készül. A burkolatnak nem muszáj egyneműnek lennie. Burkolatváltásokkal izgalmassá tehetjük. Ez egyben lehetőséget ad a formákkal való játékra, túlzásba azonban ne essünk!

Kedvező, ha a lakásunk és a kerti terasz egybe nyitható. Ezt az átmenetet megteremthetjük földig érő nyílászárókkal, illetve a külső/belső burkolatok, berendezések összehangolásával.

Fa teraszok esetén különösen fontos, hogy vigyázzunk a tűzveszélyre a kerti mécsesek, fáklyák, kerti grill használatakor!

A teraszt a kerti világítás teszi igazán hangulatossá, egyben megnöveli az esti használhatóságot is.

képek: clivenichols.com, paulnewmandesigns.co.uk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook Like Button for Dummies