Álmodozzunk a nyárról! – Kerti úszómedencék

Már most álmodozhatunk a nyárról, a kerti úszómedencékről. A kerti medencék szabályos téglalap formája sok szempontból kötöttséget jelent. De miért ne kovácsolhatnánk a hátrányból előnyt? Néhány tipp, hogy hogyan tehetjük izgalmassá a medence környezetét:

A medence formáját ismétlő napozóterasz a medence ellenpontját képezi. A kompozíciót a különleges formájú és színű napozóágyak, a szoborszerű fonott gömbök teszik hatásossá.

A látvány önmagáért beszél. A medence elhelyezésénél a tervezők maximálisan figyelembe vették a páratlan panorámát. A burkolómozaik színválasztása is kitűnő. A perem színe a környező burkolatra rímel, a belső részek kékes árnyalata kiemeli a víz színét.

A medencével párhuzamosan futó faterasz átmenetet képez a medence és a nappali között. A keresztirányú lécezés vizuálisan rövidíti és szélesíti a teret.

A medence mögött elhelyezett támfal egyaránt véd a széltől és a kíváncsi tekintetektől. A hosszú keskeny nyílás ugyanakkor légiesebbé teszi a falat. A medence vízutánpótlását biztosító négyszögletes tálak nagyszerűen illenek a minimalista kompozícióhoz.

További ötletek medencékre:
Fotók: houzz.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook Like Button for Dummies