MODERN CSALÁDBARÁT KERT

Mára egy aprócska hátsókert, amiben – kicsi mérete ellenére – minden funkció helyet kapott, hogy az összes családtag jól érezhesse magát benne.

A kert karakterét az erős vidám színek, a letisztult formavilág és anyaghasználat adja. A kert annak ellenére, hogy igazán esztétikus, rendkívül könnyen fenntartható. A nappalihoz közvetlenül egy faburkolatú étkezőterasz csatlakozik. Emögött találjuk a pihenőkertet egy eukaliptusz köré épített ülőpaddal, előtte csobogóval. A padot színes ülőpárnák teszik kényelmessé, “kuckóssá”. 

Az étkezőt narancssárga fal határolja, előtte kazettákban törpebambusz kapott helyet. A merész színhasználat vidámmá teszi a teret és vizuálisan növeli.

A kert hátsó része a gyerekeké: A kerítés fa rácsos térfala befordul, hogy elrejtse a gyereksarkot. Ez mind esztétikai szempontból kedvezőbb a kert többi részére nézve, másrészt ott a gyerekek szabadon “garázdálkodhatnak”, elrejtőzhetnek a szülői szemek elől. Itt hinta, trambulin, mászóka is helyet kapott. A kert hátsó része árnyékos, a tulajdonosok nem akartak bajlódni a gyeppel, így műfüvet fektettek.  

A természetes növényzet az oldalsó kerítés menti kiemelt kazettákban kapott helyet, ezáltal a kert rendezetté, könnyen fenntarthatóvá válik, ugyanakkor lehetővé teszi a kertészkedés örömét, sőt hajolgatni sem kell.  

A nappali a széles tolóajtók segítségével a kerttel egybe kapcsolható, így mindkét térrészt vizuálisan növeli, ugyanakkor a nappaliból jól rá látás nyílik a kertre. Érdemes megfigyelni, ahogy a belső-külső tér találkozik: a nappali beforduló üvegfalának a narancssárga fal ad hátteret, érdekes fényjátékot, tükröződéseket hozva létre, ehhez remek választás a szintén tükröződő felületű üveg étkezőasztal.

A narancssárga fallal átellenben sötét színű tömör faajtó mögött kerti tároló kapott helyet, amiben elfér az összes kerti szerszám és játék.

Fotók: mariannemajerus.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook Like Button for Dummies