Modern növénytartók

Számtalan oka lehet, ha a kertünkben edényekben szeretnénk tartani növényeket. Ha kicsi a kertünk, teraszunk, ha a tetőkerten nem elegendő a földvastagság, jó megoldás, ha tartóedényekbe ültetjük a növényeket. A fagyérzékeny növények téli teleltetése is könnyebbé válhat ezáltal. De csupán esztétikai célból is választhatjuk ezt a megoldást, ha ki szeretnénk vele emelni a kert egy hangsúlyos pontját vagy egy-egy dekoratív növényt. A növénytartó önmagában is dekorációs elem.

Növénytartókat bármilyen stílusú kertben alkalmazhatunk, így modern kertekben is. A lényeg, hogy összhangot teremtsünk a növénytartó, a növény és a kert stílusa között. Itt érdemes több szempontot figyelembe venni: a növény és az edény méretét, a rendelkezésre álló helyet. Összhangot kell teremtenünk a színek között is. Több növénytartó vagy többféle növény esetén az elemeket egymással is össze kell hangolnunk.

Modern kertekben bátran kísérletezhetünk formákkal, színekkel, anyagokkal. Ne riadjunk vissza az élénk színektől sem! Egyre trendibbek a fémesen csillogó növénytartók is. Ugyanakkor, ha visszafogottabb kompozíciót szeretnénk, válasszunk pasztell árnyalatokat!

Növénytartókról korábban itt olvashattatok a blogon:

– Növénytartók Jamie Durie-tól
– Tetőkert Manhattan-ből

képek: pinterest.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook Like Button for Dummies