Kertnézőben: Modern oázis

Ma egyik kedvenc tájépítész irodám, a Huettl Landscape Architecture egyik kertjébe kalauzollak el Benneteket. A kert egyszerre zárt és nyitott. A kíváncsi tekintetek elől falak zárnak el, ugyanakkor a környező táj felé zavartalan átmenetet képez. A szabálytalan dombokkal érdekes kontrasztot alkot a modern geometrikus vonalú kert.

A kert fő eleme a medencével egységet alkotó kerti terasz. A terasz fókuszpontjában egy kerti kandalló áll. A tűz-víz közelsége érdekes hatást teremt, különösen éjszaka. Az alulról megvilágított vízfelületek szinte ragyogni látszanak.

A kert eleganciáját az egységes anyaghasználat és a letisztult formarend adja. A terasz burkolata, a medence hátterét képző támfal és a kerti tipegő azonos kőből készül, különböző megmunkálással.

A kerti konyha szintén nagyszerűen illeszkedik a kert formarendjébe. A rozsdamentes ajtók, szerelvények, a sötétszürke munkalap és a világos vakolt falak elegáns együttest alkotnak.  Érdemes megfigyelnünk az apró részleteket is, például a támfalba rejtett csobogót.

képek: houzz.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook Like Button for Dummies