Napvitorlák

Nyári hőségben jól jön a kertben egy kis árnyék. Az egyre népszerűbb napvitorlák azonban nem csak ezt a célt szolgálják, hanem színt, hangsúlyt visznek a kertbe. Letisztult, egyszerű geometriájukkal, merész formáikkal, merész színikkel jól illeszkednek modern kertekbe, teraszokra.

 
A fa szerkezetekhez képest az árnyékban is sokkal szabadabb, levegősebb terek jönnek létre. A pergolákhoz képest sokkal egyszerűbben szerelhetőek. Ha már nincs szükség rájuk, összecsukhatóak. Léteznek automatikával ellátott napvitorlák is, melyek egy gombnyomással fel- és letekerhetőek. Bár leginkább műszálból készülnek, mégis természetes hatásúak.

Több vitorla alkalmazásával egészen érdekes térélményhez jutunk. A vitorlák árnyéka összeadódik, a burkolaton, gyepfelületen is izgalmas fény-árnyék jön létre. Ugyanígy, ha több eltérő színű napvitorlát alkalmazunk, a színek kölcsönhatásba lépnek egymással.

A kerti kép akkor lesz igazán tetszetős, ha a berendezési tárgyak színéhez igazítjuk a napvitorlát. Fontos, hogy a vitorla mérete arányos legyen az adott kerti térhez képest. Megfelelő árnyékot adjon, ugyanakkor ormótlan nagy se legyen. A vitorlák állhatnak önálló lábakon, de a homlokzatra is szerelhetőek.

A KERTdesign Facebook csapatához ITT csatlakozhatsz.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook Like Button for Dummies