Tetőkert Londonból

Kortárs tetőkert Londonból. Az aprócska, 40nm-es tetőkertre a letisztult vonalvezetés, harmonikus színhasználat jellemző. Az összképet a kiegészítők, a lila mintás díszpárnák és lila teríték teszi teljessé. A hátrányból előnyt kovácsoltak. Az elrejteni kívánt tetőfeljáró fa burkolata kellemes megjelenésű térfal, mélyedéseiben szobrok kaptak helyet. 
A kis alapterületen minden négyzetmétert ki kell használni, így a kerti tároló a növénytartók alatt kapott helyet. A tetőkerteken a kiemelt növénytartók biztosítanak elegendő földvastagságot az ültetéshez, egyben határoló térfalat is jelentenek. A tetőkerteknél az egyik legfontosabb feladat, hogy a födémre rakódó többletterhet a minimálisra csökkentsük, ezért kaptak helyet könnyű fém növénytartók, könnyített termőközeg. 
A teraszt az egységes anyaghasználat fogja egybe. Azonos faanyagból készült a tetőfeljáró burkolata, a padlóburkolat, a növénytartók és az ülőpadok homlokfala. A sötét fa burkolat mellett jól mutatnak a könnyed fehér bútorok.
Az áttört térfal több célt szolgál, a lécezés izgalmas, folyamatosan változó mintázatot vetít a tömör fa homlokzatra, ugyanakkor támasztékul is szolgál a felfutó növényeknek. 

 forrás: stuartcraine.com
fotók: mariannemajerus.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook Like Button for Dummies